Werk aan duurzame inzetbaarheid van je mensen

Als ondernemer weet je als geen ander, zeker in deze corona-tijd, dat het van groot belang is om je mensen gemotiveerd aan het werk te houden. Juist in onze bedrijfstak is dit extra belangrijk, omdat we te maken hebben met een hoge gemiddelde leeftijd van medewerkers, die relatief laag zijn opgeleid en het betreft vaak werk dat fysiek, maar ook mentaal belastend kan zijn. Bovendien vragen de continue technologische ontwikkelingen en veranderingen in de markt om aanpassing van de benodigde kennis en vaardigheden van mensen. Zijn jouw medewerkers klaar voor de toekomst?
 
Een begeleidingstraject gericht op duurzame inzetbaarheid kan je bedrijf helpen om een verbeterslag te maken naar de toekomst toe en verlaagt ook het ziekteverzuim. Werken aan de competenties van medewerkers is dus hard nodig om succesvol te blijven ondernemen in de toekomst. De overheid ondersteunt deze initiatieven.

Waar gaat het concreet over?

Er zijn meerdere mogelijkheden. Hieronder een opsomming van enkele voorbeelden zoals we die in het verleden bij andere bedrijven succesvol hebben uitgevoerd.
  • duurzame inzetbaarheid scannen van medewerkers en competenties in kaart brengen;
  • gedragsanalyses, teamsessies / coaching en persoonlijke ontwikkelplannen voor duurzame inzetbaarheid;
  • het in kaart brengen en aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden die medewerkers nodig hebben en die verder gaan dan hun huidige vakmanschap. Denk bijvoorbeeld aan veranderende eisen (taken & verantwoordelijkheden) aan het ordermanagement en planning, andere verkooptechnieken en verkoopvaardigheden bij de accountmanagers;
  • vraagstukken op het gebied van arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid op de werkvloer en dan met name als dit vraagt om een ander gedrag van medewerkers.

Meer informatie

Spelen er vraagstukken in je organisatie, waarbij het gedrag van de medewerkers op een positieve manier zou kunnen veranderen en verlaagt een financiële steun de drempel om écht aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Bel dan met ons en vraag naar Eva Bouwman of Frank den Hartog.