ClimateCalc Basic

CO2 biedt kansen voor duurzaam communiceren! De CO2-voetafdruk is de manier om feitelijk aan te tonen hoe duurzaam een product is. In diverse branches zoals de automotive branche is de concurrentie op basis van de CO2 uitstoot al ingeburgerd.

In onze branche staat duurzaam communiceren ook op ieders agenda en op de agenda van veel klanten. Het berekenen van de CO2 voetafdruk van uw bedrijf en van een specifiek product is eenvoudig en biedt onderscheidend vermogen voor u én voor uw klant om aantoonbaar duurzaam te communiceren. De klant kan op basis van de CO2-voetafdruk een keuze maken voor een drukkerij met de laagste voetafdruk of het afkopen van de CO2-voetafdruk tot een CO2 neutraal product. ClimateCalc is een Europees systeem, specifiek ontwikkeld voor de branche (conform geldende ISO normen waaronder ISO 14064-1), sluit naadloos aan bij de dagelijkse praktijk én maakt specifieke productberekeningen tot in detail mogelijk.

Eenvoudige versie van ClimateCalc

Onze klanten hebben de behoefte uitgesproken voor een eenvoudige versie van ClimateCalc. Het Europese consortium heeft dit verzoek aangenomen en een ‘Basic’ variant ontwikkeld. Het verschil tussen ClimateCalc en ClimateCalc Basic is dat de Basic versie op basis van een aantal aannames minder genuanceerd de CO2-voetafdruk berekend. Met ClimateCalc Basic zet u eenvoudig een stap naar CO2-voetafdrukberekeningen en kan uw klant aantoonbaar duurzaam communiceren met papier.

U kunt de ClimateCalc Basic individueel laten certificeren door de SCCI.

Meer informatie?

Voor meer informatie of de aanvraag van een inschrijfformulier kunt u contact opnemen met de Stichting Certificatie Creatieve Industrie (tel: 020 - 543 56 85). Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen. De leveringsvoorwaarden vindt u hier.