Raad van Toezicht

De Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI) is het certificatie-instituut voor de creatieve industrie. De SCCI is onafhankelijk.

De vaststelling en bewaking van de systeemnormen vindt plaats door een Raad van Toezicht. 

Voorzitter

Peter van de Pol

Peter van de Pol is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI). Hij is werkzaam bij Koninklijke Kampert en Helm Rotaform B.V. te Lelystad

Leden

Hilke Bos-Brouwers

Hilke Bos-Brouwers is sinds 2004 wetenschappelijk onderzoeker bij het Center for Entrepreneurship (voormalig CIMO) van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze werkt ook parttime bij het Center for Sustainability aan de Nyenrode Business Universiteit. Hilke is cum laude afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen in Milieu-Maatschappijwetenschappen. Ze is gespecialiseerd in duurzaam innoveren en milieumanagement bij (industriële) bedrijven, met speciale aandacht voor het MKB. Als co-auteur en editor heeft ze samen met Gerard Keijzers (Nyenrode), het boek "De preekstoel voorbij – duurzaam innoveren in het MKB" gepubliceerd in 2008 (Van Gorcum).
Hilke is lid van de Stuurgroep MVO in de Regio, i.s.m. SenterNovem (DBO/LvDO), MVO Nederland en KvK Nederland. Ook is zij lid van de Adviescommissie Klimaat van de Provincie Noord-Holland. Daarnaast is ze als MVO-deskundige verbonden aan het PRIMA-Ondernemen initiatief van de Federatie NRK, i.s.m. 4 hogescholen. Hieraan is een 3-jaarlijks uit te reiken Award verbonden.

Prof. dr Peter van der Sijde

Peter van der Sijde is hoogleraar organisatie, ondernemerschap en technologie in de faculteiten wetenschappen (wetenschap, business & innovatie) en de faculteit sociale wetenschappen (departement organisatiewetenschappen) van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ben P. Janssens

Op dit moment Management consultant bij Bernarius bv. Voorheen directeur Drukkerij Flach bv, Sneek en directeur van de VPGI.

Richard Leloux

Richard Leloux is directeur-bestuurder van het A&O Fonds Grafimediabranche en voorzitter van het Ontwikkelingsfonds Creatieve Industrie.

Bram Schoonhoven

Studeerde Informatie en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.
Werkte van 1993 tot 1997 in diverse functies binnen IT bedrijf Roccade. Vervolgens tot 2001 als projectmanager en business consultant bij NOB Interactive. Nadien tot 2007 werkzaam als Beleidsadviseur Nieuwe Media voor de NOS/Publieke Omroep. Momenteel werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de IT. Is eigenaar van Zygomatic.nl,  een innovatieve uitgever van online spellen, sites en apps en daarnaast gemeenteraadslid in Vianen.

Jan de Vrij

Momenteel werkzaam als zelfstandig interim-manager binnen grafimedia en communicatie-industrie.
Is bestuurslid van CMBO, kennisvereniging op het gebied van de technologie van de communicatiemedia.
NEROC 1986 – 2003 operationeel en algemeen directeur;
BrouwerMedia Facilitair uitgever 2003 - 2005 directeur;
BV+R premediaGroup 2005 – 2007 directeur.