Raad van Toezicht

De Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI) is het certificatie-instituut voor de creatieve industrie. De SCCI is onafhankelijk.

De vaststelling en bewaking van de systeemnormen vindt plaats door een Raad van Toezicht. 

Voorzitter

Peter van de Pol

Peter van de Pol is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI). Hij is werkzaam bij Koninklijke Kampert en Helm Rotaform B.V. te Lelystad

Leden

Prof. dr Peter van der Sijde

Peter van der Sijde is hoogleraar organisatie, ondernemerschap en technologie in de faculteiten wetenschappen (wetenschap, business & innovatie) en de faculteit sociale wetenschappen (departement organisatiewetenschappen) van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ben P. Janssens

Op dit moment Management consultant bij Bernarius bv. Voorheen directeur Drukkerij Flach bv, Sneek en directeur van de VPGI.

Lex Bergers

Lex Bergers heeft na zijn studie Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht verschillende werkervaringen. Na een Onderwijskundige onderzoekersfunctie aan de Universiteit Twente specialiseerde hij zich in de ontwikkeling en evaluatie van educatieve software. Hij pionierde mee in verschillende projecten waarbij educatieve software werd ontwikkeld door het Centrum voor Onderwijs- en Informatietechnologie. Vervolgens heeft Lex vijf jaar gewerkt als Management Consultant bij Andersen Consulting, o.a. in Chicago en Brussel. Vanaf 1995 werkte Lex bij Stivako, eerst als adjunct-directeur, later als directeur. Hij verzorgde voor Stivako in die periode tientallen incompany opleidingsprogramma’s en was als ontwikkelaar en docent betrokken bij verschillende cursussen van Stivako.
Sinds 2009 is Lex zelfstandig ondernemer.

Bram Schoonhoven

Studeerde Informatie en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.
Werkte van 1993 tot 1997 in diverse functies binnen IT bedrijf Roccade. Vervolgens tot 2001 als projectmanager en business consultant bij NOB Interactive. Nadien tot 2007 werkzaam als Beleidsadviseur Nieuwe Media voor de NOS/Publieke Omroep. Momenteel werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de IT. Is eigenaar van Zygomatic.nl,  een innovatieve uitgever van online spellen, sites en apps en daarnaast gemeenteraadslid in Vianen.

Jan de Vrij

Momenteel werkzaam als zelfstandig interim-manager binnen grafimedia en communicatie-industrie.
Is bestuurslid van CMBO, kennisvereniging op het gebied van de technologie van de communicatiemedia.
NEROC 1986 – 2003 operationeel en algemeen directeur;
BrouwerMedia Facilitair uitgever 2003 - 2005 directeur;
BV+R premediaGroup 2005 – 2007 directeur.

Vacature