Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie biedt verschillende subsidies op het gebied van E-cultuur. Dit jaar (2019) zijn er nog twee indienmogelijkheden: 10 augustus en 6 oktober.

Wat is het?

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor architectuur, vormgeving, e-cultuur en alle mogelijke crossovers. Het werkterrein van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bevindt zich grotendeels binnen het domein van de toegepaste kunsten en de maakindustrie: een domein opgespannen tussen cultuur, economie en samenleving.

  • Onder architectuur wordt, in de brede zin van het woord, ook verstaan: stedenbouw, landschapsarchitectuur, interieurarchitectuur en aanverwante disciplines gericht op het analyseren van en reflecteren op architectuur.
  • Onder vormgeving verstaat het Stimuleringsfonds onder andere het ontwerpen van mode, accessoires en sieraden; textiel-, glas- en keramiekvormgeving; grafische vormgeving, typografie, visuele communicatie, interactief en information design, animatie, illustratie, strip en graphic novel; product-, meubel- en industriële vormgeving, interieur- en ruimtelijk ontwerp, tentoonstellingsontwerp, lichtontwerp, scenografie, social design en aanverwante disciplines gericht op het analyseren van en reflecteren op vormgeving.
  • E-cultuur is een verzamelbegrip voor culturele, artistieke, creatieve projecten op het snijvlak van design, technologische innovatie en maatschappij en de reflectie daarop. E-cultuur is bij uitstek interdisciplinair.

Meer informatie over het fonds en een lijst van eerder ingediende en gehonoreerde projecten staat hier:

Het fonds http://www.stimuleringsfonds.nl/
FAQ http://www.stimuleringsfonds.nl/nl/het_fonds/veelgestelde_vragen/
Gehonoreerde projecten http://www.stimuleringsfonds.nl/nl/subsidies/deelregeling_e_cultuur/