Risico beheersing door verantwoord ondernemen

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen is weer wat meer in het nieuws. Het debacle met Volkswagen heeft de stakeholders: consumenten, banken, investeerders, de overheid op scherp gezet. Het niet nemen van de juiste verantwoordelijkheid gaat dit concern heel veel geld kosten. Toch onvoldoende aan risicobeheersing gedaan! Meer bedrijven gaan hun MVO regelen ook in onze keten.

De eerste prioriteiten voor veel ondernemers in de Grafimedia sector is verantwoord om te gaan met het milieu. Het reduceren van de chemicaliën, het gebruik van papier uit verantwoord beheerde bossen, toepassen van plantaardige inkten, etcetera. Actief toezicht houden op de veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers in het bedrijf, veelal door gebruik te maken van de ARBO RI&E Grafimedia. Of initiatieven van non-profitorganisaties te ondersteunen binnen de regio waarin zij gevestigd zijn. Risico’s op deze terrein worden dan beheerst.

Er zijn diverse initiatieven te bedenken om het MVO-beleid van een onderneming verder vorm te geven. Speciaal voor het ontwikkelen van het MVO-beleid voor ondernemers is door het Dienstencentrum ‘Leren van Elkaar’ ontwikkeld. Samen met bedrijven uit de branche gaan we praktisch aan de slag, met uitleg en ‘huiswerk-opdrachten’ werken we samen aan het opzetten van een gestructureerd MVO systeem.

Op dinsdag 14 juni starten het Dienstencentrum in Amstelveen met ‘Leren van Elkaar’! Deze eerste bijeenkomst is kosteloos en wordt aangevuld met een kort bedrijfsbezoek. Tijdens het bedrijfsbezoek kunnen we specifieke behoeften bespreken, zodat wij in de zomer het programma kunnen vervolmaken. Direct na de zomer starten we met de inhoudelijke sessies. Doel: in 2016 hebben de deelnemende bedrijven de MVO activiteiten inzichtelijk, waar mogelijk gekwantificeerd en worden ondersteund door beleid, doelstellingen, taken & verantwoordelijkheden, registers en eventueel procedures.

Heeft u interesse om samen met MVO adviseur(s) en collega ondernemers uit de branche te sparren over MVO binnen uw bedrijf en wilt u de resultaten hiervan terug zien in een vaste structuur? Neem dan contact met hen, 020-5435688.

 
   « Meer Nieuws...