Aan de slag met CO2 en MVI

In de afgelopen maanden heeft het Dienstencentrum, in overeenstemming met de HLS–structuur van ISO voor CO2–voetafdrukberekeningen en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen nieuwe modules ontwikkeld. Je kunt daardoor deze thema’s eenvoudig koppelen met ISO 9001 en ISO 14001. Hierdoor ontstaat er één overzichtelijk managementsysteem voor het bedrijf. Met deze nieuwe modules kan je via praktisch blauwdrukmateriaal de aankomende weken aan de slag om je bedrijf verder te verduurzamen.

Kosteloos

De modules worden kosteloos ter beschikking gesteld aan bedrijven die dat willen. Of u nu wel of niet al beschikt over een ClimateCalc- of MVIcertificaat, iedereen kan het blauwdrukmateriaal gratis bij het Dienstencentrum aanvragen.

Voetafdrukberekening en Duurzaamheidseisen

Ook bieden wij ieder bedrijf aan om een CO2–voetafdrukberekening te maken of te laten toetsen of u aan de MVI-criteria voldoet. Wilt u weten wat de CO2-voetafdruk van uw bedrijf is? Voor € 250 maakt het Dienstencentrum een voetafdrukverslag voor u aan de hand van ClimateCalc. Het enige wat u hoeft te doen, is ons een aantal gegevens toe te sturen. Op basis daarvan ontvangt u van ons een voetafdrukverslag.

Wilt u weten of uw digitale of offsetdrukproces wel voldoet aan de nieuwe duurzaamheidseisen van de Rijksoverheid? Ook deze beoordeling voeren zij u uit voor € 250 (normaal: € 850).

Kortom, gebruik deze periode om samen met uw stafmedewerkers te werken aan de voorbereiding van het (verder) verduurzamen van uw bedrijf. Daarmee werkt u weer aan een toekomstperspectief vanaf najaar 2020.

Meer informatie?

Neem contact op met ons secretariaat, zij coordineren het contact met het Dienstencentrum.