Certificeren hoeft niet. Toch?

“Certificeren hoeft niet. Kost alleen maar geld”. Dit is nog steeds een veel gehoorde uitspraak van ondernemers. De vraag is of ze daar gelijk in hebben. Áls ze daar gelijk in hebben, heeft automatisch 25% van de sector ongelijk. Want op basis van de huidige cijfers blijkt dat zo’n 25% van de ondernemers in de Grafimedia een certificaat heeft lopen. En die 25% ondernemers behoort tot de top van de branche.

Feitelijk kunnen we vaststellen dat de top van de branche beschikt over een of meerdere certificaten. Als ondernemer zonder certificaat geeft dat wel stof tot nadenken. Je kunt je gaan afvragen of het hebben van geen enkel certificaat inderdaad kosten bespaart. Van de top denkt daar echt anders over. Wij ook.

Tegenwoordig verwachten steeds meer klanten dat u een professionele partner van hen bent. Hun problemen zijn dus uw problemen, wat inhoudt dat als zij met een vraagstuk zitten, uw wellicht de oplossing kan bieden. Een van de bekendste issues van tegenwoordig zijn optimale workflow van grondstof tot eindgebruiker (ISO 9001 - kwaliteitsmanagement en lean) of duurzaamheid/CO2-reductie (ISO 14001 - milieumanagement en ClimateCalc).

Investeren in systemen staat gelijk aan geld opleveren. Aan de ene kant bespaart het u interne kosten door onnodige fouten en aan de andere kant wordt u een interessantere partner/leverancier voor uw (toekomstige) klanten.

Kortom: de stelling dat certificeren niet nuttig is en alleen maar geld kost, is volgens ons een gevaarlijke bedrijfsstrategie. Het bewijs is geleverd door de top van de sector: zij beschikken over een of meerdere certificaten. Mocht u nog geen enkel certificaat hebben lopen, bel ons dan even voor een vrijblijvend gesprek. Daar wordt u altijd beter van.

Voor meer informatie:

Stuur een email of bel: info@creatieve-industrie.com of bel 020 - 5435661