24 april: Webinar Ramadan

Volgende week, op 23 april, start de Ramadan; de vastenmaand van de Islam. Tijdens de Ramadan periode wordt door moslims gevast, van zonsopgang tot zonsondergang. Dat betekent concreet dat zij overdag niets eten en niets drinken. Heeft u medewerkers in dienst die gaan vasten tijdens de Ramadan? Dan is deze Webinar wellicht ook informatief voor u. Op vrijdag 24 april, om 13.00 uur geeft Rand Hamam, auditor van de SCCI, in een online Webinar, u nuttige tips, adviezen en informatie over de Ramadan en hoe hier als werkgever mee om te gaan. Het Webinar duurt ongeveer 20 minuten. 

Het vasten (gedurende een langere periode) heeft impact op lichaam en geest. Doordat men overdag niet eet of drinkt en het slaappatroon verandert, kunnen er de eerste paar dagen klachten ontstaan zoals hoofdpijn of maagklachten. Na een paar dagen past het lichaam zich aan het nieuwe ritme aan. 
U vraagt zich wellicht af hoe u rekening kunt houden met een vastende medewerker, zonder dat de werkzaamheden hieronder te ‘lijden’ hebben. Het doel van het Webinar is om u handvatten te geven die kunnen bijdragen aan wederzijds begrip, ook naar uw niet-vastende werknemers toe. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

•    Wat is de Ramadan? 
•    Wat verandert er in die maand (leefstijl)?
•    Mogelijke (arbo)risico’s
•    Tips voor werkgevers hoe hiermee om te gaan 

Stel uw vragen!

Heeft u vragen over de Ramadan? Mail ze vóór donderdag 23 april 15.00 uur naar info@creatieve-industrie.com. Meldt u hier aan. Na uw aanmelding ontvangt u tijdig van ons een inlog en werkwijze.